Vrh » Katalog » Tehnička hemija » Lepkovi i čistači » A-525
KorpaBlagajnaMoj račun

600.00din

Anaerobni lepak osigurava od odvijanja A-525(6376)
[A-525]

Anaerobni Univerzalni Lepak 6620 – A-525

Univerzalni anaerobni lepak namenjen je za zaštitu šrafovskih spojeva od odvrtanja usled postojanja vibracija. Nadomešćuje  rascepke i fleksibilne podloške. Nakon sušenja stvara tvrdi spoj koji  štiti od korozije.Odlikuje se prosečnom silom vezivanja, zahvaljujući čemu se demontaža komponenata sprovodi pomoću ručnih alata.

  • Početno stvrdnjavanje: 15 min.
  • Potpuno stvrdnjavanje: 24 sata
  • Otpornost na temperaturu: -55 °C do +150 °C
  • Prekidni moment: 17 Nm
  • Boja: Plava
  • Čuvati na temperaturi od +5 °C do +25 °C
  • Pakovanje : Blister 10g
  • Proizvedeno u Poljskoj

Anaerobni lepkovi

Anaerobni lepkovi su jedno od najvažnijih dostignuća u domenu hemijskog inženjerstva u oblasti spajanja metala. Nezamenjivi su u montaži i popravkama mašina i opreme, posebno na automatskim proizvodnim linijama (npr. motori), a takođe i u raznim specijalizovanim radionicama za popravke. Koriste se gde god je potrebno 100% garancije pouzdanosti i posebne sigurnosti za život, kao što je npr. vazduhoplovna industrija. Porast proizvodnje tih vrhunskih lepkova rezultirao je smanjenjem troškova proizvodnje, kao i boljom dostupnošću na tržištu maloprodaje, pa tako i povećanjem korišćenja u domaćinstvu i u automobilskoj industriji. Na tržištu maloprodaje percipiraju se kao industrijski lepkovi koji nisu namenjeni za pojedinačnog korisnika. Tek nakon početka njihovog korišćenja kupac drastično menja mišljenje o njihovim vrednostima i počinje njihovo sistemsko korišćenje. Šest vrsta anaerobnih proizvoda različitih konzistencija, različite čvrstoće vezivanja i aktivatora marke Technicqll ®, u potpunosti zadovoljavaju potrebe, ne samo amaterskih popravki, nego i potrebe profesionalnih mehaničara.

Definicija anaerobni znači „bez vazduha“ ili „bez kiseonika“.
Anaerobne lepkove karakteriše činjenica da povezivanje (stvrdnjavanje lepka) nastaje, nakon prekida dotoka vazduha u dodiru dva materijala, od kojih je barem jedan metalni (metal deluje kao katalizator).
Anaerobnii lepkovi su namenjeni za povezivanje, zaptivanje, ugradnju i zaštitu metalnih delova, kao i spajanje različitih materijala kao što su plastika, metali, staklo, guma. Vezivanje nemetalnih materijala (pasivnih) je takođe moguće, ali tek sa upotrebom aktivatora.
Spoj nakon stvrdnjavanja (u obliku plastike), postaje otporan na agresivne hemikalije, ulja, benzin, rastvarače, kao i različite temperature, statičko opterećenje na kidanje i dinamičko opterećenje, na vibracije. Upotrebom anaerobnih lepkova spajaju se i elementi sa neravnim površinama. Osim toga, lepak stvara zaštitu od korozije, omogućava laku demontažu i ponovno korišćenje delova.
Anaerobni lepkovi su pakovani u plastične posude s propuštanjem vazduha, koje su samo do pola popunjeni proizvodom. Kontinuirani kontakt sa vazduhom štiti lepak od stvrdnjavanja.

Anaerobni lepkovi su lepkovi koji tolerišu lagano nauljene površine
.
Upotreba lepka je vrlo jednostavna, dovoljno je pomoću aplikatora naneti nekoliko kapi direktno na jednu od površina. Lepak nanet na navoj tokom zavrtanja šrafova ispunjava prazan prostor, a nedostatak kiseonika rezultuje trajnim stvrdnjavanjem. Kako bi se lepak ravnomerno raspodelilo, treba sve delove pričvršćivati praveći lagano rotacijsko gibanje elementa. Pretpostavlja se da se potpuna čvrstoća postiže nakon 24 sata od lepljenja.

PONAŠANJE ANAEROBA NA RAZLIČITIM MATERIJALIMA I POVRŠINAMA:

VRLO AKTIVAN (vrlo brzo sušenje) – mesing, bakar, magnezijum
AKTIVAN (brzo sušenje) – gvožđe, čelik, nikl, aluminijum
NEAKTIVNO (sporo sušenje) – kadmijum, hrom, anodizirani aluminijum, nerđajući čelik, titanijum, cink
PASIVNI (sušenje samo sa aktivatorom) – keramika, staklo, plastika, lakirane površine

Bakar i njegove legure omogućavaju vrlo brzo sušenje anaeroba, dok površine koje su oksidirane ili neaktivne, usporavaju proces sušenja. Na niskim temperaturama, ili kod velikih zazora takođe se produžava vreme stvrdnjavanja anaerobnih lepkova. Kako bi se skratilo vreme vezivanja koristi se aktivator ili se spoj greje mlazom toplog vazduha.

 

Recenzije
Proizvođači
Brzo pretraživanje
 
Upišite reči koje želite da pretražite.
Napredno pretraživanje