Vrh » Katalog » Tehnička hemija » Lepkovi i čistači » E-362
Korpa (589)BlagajnaMoj račun

270.00din

Epoksidni lepak 5min E-362(6371)
[E-362]

Epoksidni lepak 5 min – E-362

Brzosušeći, dvokomponentni lepak za sve vrste materijala koji se koriste u domaćinstvu, vrtu,  automobilima i industriji. Lepi: kamen, mermer, ciglu, beton, plastiku, metale, drvo, staklo, itd. (osim polietilena, polipropilena i teflona). Otporan je na vremenske uslove, promene temperature, agresivne hemikalije i radne tečnosti. Nakon sušenja, može se farbati i mehanički obrađivati (brušenje, bušenje, rezanje navoja)

 • Nakon mešanja upotrebiti u roku od 2 min.
 • Početno stvrdnjavanje: 5 min.
 • Potpuno stvrdnjavanje: 12h
 • Otpornost na temperaturu: od -30 °C do +80 °C
 • Čuvati na temperaturi od 5 °C do 25 °C
 • Blister 2x5ml
 • Boja: bež
 • Proizvedeno u Poljskoj

Način korišćenja:

Da bi se dobila najbolja veza, elemenati koji se lepe moraju biti čisti i suvi.

 1. Površine namenjene za lepljenje treba očistiti brusnim papirom ili turpijom.
 2. Ukloniti sve nečistoće i odmastiti.
 3. Istisnuti odgovarajuću (volumenski jednaku) količinu komponenata A + B i mešati dobro da se dobije jedinstvena boja.
 4. Pripremljenu smesu naneti na jednu površinu lepljenja.
 5. Elemente spojiti i ostaviti do potpunog stvrdnjavanja lepka.

Vreme popravke  može se skratiti zagrevanjem spoja toplim vazduhom (npr. fenom )

 

Epoksidni lepkovi

Epoksidni lepkovi su najbolji, najjači i najizdržljiviji lepkovi u širokoj paleti lepkova iz asortimana marke Technicqll .
Namenjeni su za lepljenje gotovo svih vrsta materijala, poput metala, stakla, keramike, kamena, gume, drveta, materijala na bazi drveta i plastike s izuzetkom PP i PE. Lepljenjem poroznih površina znatno se pojačava čvrstina spoja.
Zahvaljujući širokom rasponu epoksidnih lepkova različitih konzistencija (polutečnosti, pasta, kit) mogu se primeniti za većinu popravki, naročito u domaćinstvu i automobilizmu. Nezamenjivi su kod uklanjanja kvarova uzrokovanih mehaničkim oštećenjem, korozijom ili trenjem.

Epoksidni lepkovi su dvokomponentni. Nakon temeljnog mešanja smole i učvršćivača ( u odnosu 1:1 težinski zapreminskih delova), hemijskom reakcijom dolazi do stvrdnjavanja epoksidnih smola (reakcija ne zavisi od spoljašnjih uslova ). Vreme sušenja može varirati od nekoliko minuta do nekoliko sati, što zavisi od vrste lepka i temperature okoline. Pretpostavlja se da potpuno stvrdnjavanje nastaje za približno 24 sata. Spoj je otporan na promene vremenskih uslova kao i na agresivne hemikalije kao što su kiseline, baze, rastvarači, benzin ili ulja. Kad se u potpunosti stvrdne epoksi masa,spoj može biti podvrgnut mehaničkoj obradi (npr. brušenje, bušenje, narezivanje navoja itd). Ovi lepkovi su veoma pogodni i za popunjavanje šupljina.

Epoksidni lepkovi zauzimaju prvo mesto u „Kućnoj i automobilskoj prvoj pomoći“ i omogućavaju obavljanje efikasnih popravki svih vrsta.

Da bi se dobila najbolja veza, elementi koji se lepe moraju biti čisti, suvi i odmašćen

 

Recenzije
Proizvođači
Brzo pretraživanje
 
Upišite reči koje želite da pretražite.
Napredno pretraživanje