Vrh » Katalog » Tehnička hemija » Lepkovi i čistači » E-143
Korpa (589)BlagajnaMoj račun

450.00din

Epoksidni metalni lepak E-143(6394)
[E-143]

Epoksidni Lepak za Metal/ Tečni metal – E-143

Dvokomponentni, vrlo čvrst lepak za povezivanje metala kao što su gvožđe, aluminijum, obojeni metali, čelik, liveno gvožđe, bronza, mesing. Takođe se koristi za zalivanje i punjenje šupljinaLepak je otporan na vremenske prilike, temperaturu, agresivne hemijske spojeve i radne tečnosti. Nakon sušenja može se farbati i mehanički obrađivati (brušenje, bušenje, rezanje navoja).

 • Pogodan za upotrebu nakon mešanja: 30min.
 • Polimerizacija : 135 min.(20 ° C)
 • Potpuno stvrdnjavanje: 24h
 • Raspon temperature: od 30° C do +90° C
 • Pakovanje : Blister 2x20ml .
 • Boja : siva
 • Proizvedeno u Poljskoj

Način korišćenja:

Da bi se dobila najbolja veza, elementi koji se lepe moraju biti čisti i suvi.

 1. Površine namenjene spajanju, treba očistiti brusnim papirom ili turpijom.
 2. Ukloniti svu prljavštinu i odmastiti.
 3. Istisnuti odgovarajuću, volumenski jednaku, količinu komponenata A+B i temeljno izmešati da se dobije ravnomerna boja.
 4. Pripremljenu smesu naneti na jednu površinu.
 5. Elemenate spojiti jedan s drugim i ostaviti nepomično do potpunog stvrdnjavanja lepka.

Vreme za popravke  može se skratiti grejanjem spoja toplim vazduhom (npr. fenom)

 

Epoksidni lepkovi

Epoksidni lepkovi su najbolji, najjači i najizdržljiviji lepkovi u širokoj paleti lepkova iz asortimana marke Technicqll .
Namenjeni su za lepljenje gotovo svih vrsta materijala, poput metala, stakla, keramike, kamena, gume, drveta, materijala na bazi drveta i plastike s izuzetkom PP i PE. Lepljenjem poroznih površina znatno se pojačava čvrstina spoja.
Zahvaljujući širokom rasponu epoksidnih lepkova različitih konzistencija (polutečnosti, pasta, kit) mogu se primeniti za većinu popravki, naročito u domaćinstvu i automobilizmu. Nezamenjivi su kod uklanjanja kvarova uzrokovanih mehaničkim oštećenjem, korozijom ili trenjem.

Epoksidni lepkovi su dvokomponentni. Nakon temeljnog mešanja smole i učvršćivača ( u odnosu 1:1 težinski zapreminskih delova), hemijskom reakcijom dolazi do stvrdnjavanja epoksidnih smola (reakcija ne zavisi od spoljašnjih uslova ). Vreme sušenja može varirati od nekoliko minuta do nekoliko sati, što zavisi od vrste lepka i temperature okoline. Pretpostavlja se da potpuno stvrdnjavanje nastaje za približno 24 sata. Spoj je otporan na promene vremenskih uslova kao i na agresivne hemikalije kao što su kiseline, baze, rastvarači, benzin ili ulja. Kad se u potpunosti stvrdne epoksi masa,spoj može biti podvrgnut mehaničkoj obradi (npr. brušenje, bušenje, narezivanje navoja itd). Ovi lepkovi su veoma pogodni i za popunjavanje šupljina.

Epoksidni lepkovi zauzimaju prvo mesto u „Kućnoj i automobilskoj prvoj pomoći“ i omogućavaju obavljanje efikasnih popravki svih vrsta.

Da bi se dobila najbolja veza, elementi koji se lepe moraju biti čisti, suvi i odmašćen

 

 

Recenzije
Proizvođači
Brzo pretraživanje
 
Upišite reči koje želite da pretražite.
Napredno pretraživanje