Vrh » Katalog » Tehnička hemija » Lepkovi i čistači » E-396
Korpa (585)BlagajnaMoj račun

800.00din

Epoksidni lepak za metal 300kg E-396(6370)
[E-396]

Tečni Metal 300 kg- E-396

Metalni epoksidni lepak E-396  je specijalan industrijski  tehnički lepak namenjen za vrlo teške i zahtevne uslove( 1cm2 podnosi teret 300kg i više).Namenjen je  za visoko-otporne  popravke metalnih  predmeta  i elemenata strojeva, uređaja i alata oštećenih korozijom, trenjem, kavitacijom itd. Zahvaljujući pravilno odabranim modifikovanim materijama koje se u njemu sadrže ( legure lakih metala u prahu,grafit i stakla) omogućava dobijanje spojeva sa izvrsnim fizičko-hemijskim parametrima. Lepak je namenjen za lepljenje svih metala i njihovih legura. Zahvaljujući visokoj ćvrstoći i vrlo dobroj toplotnoj provodljivosti kao i mogućnosti mehaničke obrade, nazivaju ga i „tečni metal“. Može se takođe koristiti za lepljenje drveta, kamena i plastike. Otporan je na vremenske faktore, temperaturu, agresivne hemikalije (kiseline,baze, rastvarače, benzin) i radne tečnosti. Nakon sušenja, može se farbati i mehanički obrađivati (brušenje, bušenje, rezanje navoja).

 • Nakon mešanja treba upotrebiti u roku od 30 min.
 • Početno stvrdnjavanje: 3 h
 • Potpuno stvrdnjavanje: 24h
 • Otpornost na temperaturu: od -30°C do +120 °C
 • Čuvati na temperaturi od+ 5 °C do +25 °C
 • Pakovanje : Blister 2x12ml
 • Boja : siva
 • Proizvedeno u Poljskoj

Način korišćenja:

Da bi se dobila najbolja veza, elemenati koji se lepe moraju biti čisti i suvi.

 1. Površine namenjene za lepljenje treba očistiti brusnim papirom ili turpijom.
 2. Ukloniti sve nečistoće i odmastiti.
 3. Istisnuti odgovarajuću količinu komponenata i mešati dobro da se dobije jedinstvena boja.
 4. Pripremljenu smesu naneti na jednu površinu lepljenja.
 5. Elemente čvrsto spojiti i ostaviti do potpunog stvrdnjavanja lepka.

Vreme sušenja se može skratiti grejanjem spoja mlazom toplog vazduha (npr.fenom)

 

Epoksidni lepkovi

Epoksidni lepkovi su najbolji, najjači i najizdržljiviji lepkovi u širokoj paleti lepkova iz asortimana marke Technicqll .
Namenjeni su za lepljenje gotovo svih vrsta materijala, poput metala, stakla, keramike, kamena, gume, drveta, materijala na bazi drveta i plastike s izuzetkom PP i PE. Lepljenjem poroznih površina znatno se pojačava čvrstina spoja.
Zahvaljujući širokom rasponu epoksidnih lepkova različitih konzistencija (polutečnosti, pasta, kit) mogu se primeniti za većinu popravki, naročito u domaćinstvu i automobilizmu. Nezamenjivi su kod uklanjanja kvarova uzrokovanih mehaničkim oštećenjem, korozijom ili trenjem.

Epoksidni lepkovi su dvokomponentni. Nakon temeljnog mešanja smole i učvršćivača ( u odnosu 1:1 težinski zapreminskih delova), hemijskom reakcijom dolazi do stvrdnjavanja epoksidnih smola (reakcija ne zavisi od spoljašnjih uslova ). Vreme sušenja može varirati od nekoliko minuta do nekoliko sati, što zavisi od vrste lepka i temperature okoline. Pretpostavlja se da potpuno stvrdnjavanje nastaje za približno 24 sata. Spoj je otporan na promene vremenskih uslova kao i na agresivne hemikalije kao što su kiseline, baze, rastvarači, benzin ili ulja. Kad se u potpunosti stvrdne epoksi masa,spoj može biti podvrgnut mehaničkoj obradi (npr. brušenje, bušenje, narezivanje navoja itd). Ovi lepkovi su veoma pogodni i za popunjavanje šupljina.

Epoksidni lepkovi zauzimaju prvo mesto u „Kućnoj i automobilskoj prvoj pomoći“ i omogućavaju obavljanje efikasnih popravki svih vrsta.

Da bi se dobila najbolja veza, elementi koji se lepe moraju biti čisti, suvi i odmašćen


 

Recenzije
Proizvođači
Brzo pretraživanje
 
Upišite reči koje želite da pretražite.
Napredno pretraživanje